Blog en nieuws

Romantisch

19 07 2016

DSC_1389

 

 

De telefoon… ‘Kun jij iets voor mij doen? Ik ben een vrouw van middelbare leeftijd en  ik ben heel lelijk. Ik heb bijvoorbeeld zulk lelijk haar, dat ik overweeg om een pruik te nemen. Misschien kun jij mij hier advies over geven…?’  Soms zou je wensen dat je direct kon zien wie je aan de lijn hebt, maar dat is nou eenmaal niet zo. We maken een afspraak voor kleur- en stijladvies en in de paar weken die daar aan vooraf gaan word ik gaandeweg zenuwachtiger. Wat voor verschrikkelijke vrouw  zal er straks voor de deur staan en kan ik haar ècht wel helpen?

» Lees meer
---------

Sportief

26 04 2016

Bij het zoeken naar iemands kleedstijl merk je dat die veel te maken heeft met de lichaamsvorm. Zo onderscheiden we in de stijlanalyse onder andere sportieve- , klassieke, expressieve en romantische types. Ook als je op internet gaat zoeken kun je veel over de verschillende lichaamsvormen en kleedstijlen vinden. Wat het ingewikkeld maakt, is dat bijna niemand aan de kenmerken van één bepaalde lichaamsvorm of stijltype voldoet. Toch is het handig om wat meer te weten over wat iemand ‘tekent’. Daarom in deze blog wat meer over het sportieve type.

» Lees meer
---------

Veelkleurig

18 02 2016

koolmeesroodborstje

Het is een zoete inval bij ons. Nou ja, eigenlijk buiten. Daar staat namelijk een vogelhuisje. Er liggen stukjes brood en vetbollen in en er hangt een netje met pinda’s aan. Het is een aardigheid om te zien. Een merelechtpaar, vier koolmezen, een vinkje, een roodborstje en zelfs twee duiven komen op bezoek. Voor de duiven is het vogelhuis te klein. Zij kunnen er alleen bovenop zitten en dus helaas  niet mee eten. Ook een prachtige Vlaamse gaai moet onverrichter zake weer vertrekken. De kleine vogeltjes hippen parmantig over het straatje, de merels maken grotere bewegingen. Zo verschillend zijn ze in hun uiterlijk en gedrag.

» Lees meer
---------

Sterk zelfbeeld voor jonge meisjes!!

25 02 2013

In de media worden heel wat beelden gemanipuleerd.  Dat dit steeds meer doorzien wordt, versterkt het zelfbeeld van jonge meisjes. Ook moeders spelen hierin een cruciale rol. Er blijkt direct verband te bestaan tussen de ideeën van moeders  – en andere volwassen vrouwen in hun omgeving-  over gezondheid en lichaamsvorm en het zelfbeeld van hun dochters.

» Lees meer
---------

Social media.

26 11 2012

Het is even stil geweest op deze plaats.  Even geen nieuwe blog te lezen in deze rubriek. Valt er niets meer te vertellen over BinnensteBuiten? Het tegendeel is waar. Er is een hele boel te doen en dan schuiven sommige dingen zo maar naar de achtergrond. Ik wil jullie graag op de hoogte houden van de gebeurtenissen.

Eén van de dingen waar ik de afgelopen tijd mee bezig geweest ben, is het ‘social mediagebeuren’.

» Lees meer
---------

Een stijladvies, wat is dat eigenlijk…

21 09 2012

Hallo xxxxx,

Dank je voor je mail. Het is goed dat je om uitleg vraagt, de website is wat dat betreft maar beperkt. Ik zal proberen je vragen te beantwoorden…
In de twee uur (die overigens meestal tweeënhalf uur wordt) wil ik je eerst een klein beetje leren kennen. Wie ben je, wat doe je eventueel voor werk, wat is je levenssituatie en dergelijke.

» Lees meer
---------

Omdenken.

05 07 2012

Laatst las ik op Facebook een heleboel berichten met veel gemopper op het regenachtige weer. Eén andere reactie; ” jongens, wat fijn dat het regent, de gewassen op het land hebben het nodig, alles wordt weer schoon en fris en zo meteen is het vast weer droog!”  ‘Omdenken’ noem je zoiets; proberen om iets negatiefs om te buigen tot iets goeds.

Een zelfde ‘omdenkverhaal’ met een totaal andere inhoud las ik in het weekend in twee verschillende kranten. Zeker de helft van de vrouwen – zo begint het artikel-  is ontevreden over hun gewicht en lichaamsvormen, blijkt uit internationale studies.

» Lees meer
---------

Koninklijk

30 05 2012

We genieten van een prachtige dag aan de Biggesee in het mooie Sauerland in Duitsland. Het weer is schitterend, het uitzicht adembenemend. Het water ligt er rimpelloos bij en weerspiegelt de overkant met zijn prachtige bomen in alle mogelijke kleurschakeringen. Wat is het hier mooi!

Voor ons zwemt een enorme zwaan,  wit als sneeuw en  trots als een koningin. Zij zwemt op haar  gemakje door het water en kijkt beheerst om zich heen. Plotseling een behoorlijk lawaai… de dame begint zo vanuit de zwemstand op te stijgen om vervolgens met haar enorme vleugels wijd uitgespreid een rondje over het meer te vliegen.

» Lees meer
---------

Mateloos Mooi.

20 04 2012

Afgelopen week heb ik een specialisatiecursus gevolgd bij Mevrouw Lida Thiry in Meppel. Van haar website neem ik de volgende informatie over:  “Lida Thiry is een Senior Image Consultant met een hbo-achtergrond. Zij geeft al meer dan 15 jaar adviezen aan vrouwen en mannen voor wie het belangrijk is er representatief uit te zien. Als vaste docent aan de Academie voor Imageconsultants (AVIC), leidde zij ook nieuwe consultants op. Zo is zij mede het brein achter de cursus Mateloos Mooi. Een succesvolle cursus die zich richt op vrouwen met een grote kledingmaat.”

Heel veel vrouwen met een confectiemaat van 46 of hoger hebben behoefte aan advies dat op hèn toegespitst is. 

» Lees meer
---------

Duurzaam…

30 01 2012

Vorige week bezocht ik een avond van het Vrouwennetwerk Friesland. Dit zijn inspirerende avonden voor vrouwen die een bedrijf hebben. Er is gelegenheid voor onderling ontmoeten en contacten leggen, maar ook om gezellig met elkaar te eten. Bovendien zorgt de organisatie voor een  spreekster die een interessant onderwerp inleidt.  Kortom; leuke  en leerzame avonden. 

» Lees meer
---------

Zwart jurkje…

07 12 2011

Het is weer zover. Sinterklaas is amper verdwenen of we worden bedolven onder de kerstfolders. Iedere ondernemer doet zijn best om ons toch vooral heel veel aan te laten schaffen. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om al die reclame door te snuffelen. Vervolgens leg ik de folders tevreden aan de kant en besluit ik er niets mee te doen. De stapel verhuist daarna naar de papierbak om vervolgens nog een paar centen op te brengen voor goede doelen.

» Lees meer
---------

Elmer

08 11 2011

Kennen jullie Elmer? Elmer is een kleine olifant uit het gelijknamige prentenboek van David McKee. Het boek is geschreven in 1989 en in
ons gezin was het lange jaren een topper!

» Lees meer
---------

Vakantie.

03 09 2011

We zijn weer thuis en hebben  genoten van de vakantie. We waren dicht bij huis, in zuidwest Friesland en wel in Heeg! Bij Heeg kun je kamperen en zeilen! Dat  hebben we gedaan. Drie weken lang hebben we regen en wind getrotseerd, ook af en toe van de zon genoten en fantastisch gezeild!

» Lees meer
---------

Spiegeltje spiegeltje…

02 07 2011

In een tijdschrift las ik deze week, dat vrouwen gemiddeld een kleine twintig minuten per dag voor de spiegel staan. Dat is ongeveer honderdtwintig uur, oftewel vijf dagen per jaar! En wat doen we dan voor de spiegel?

» Lees meer
---------

Je bent vrouw! En wat voor een!

30 05 2011

Ik heb wat goed te maken! In april heb ik namelijk, samen met Corine Lagerweij een cursus gegeven aan jonge christenvrouwen. Drie avonden hebben we met elkaar nagedacht over het thema; ‘Je bent vrouw! En wàt voor één!’  Ik heb toen beloofd er wat over te schrijven en een paar foto’s te plaatsen.

» Lees meer
---------

Mensen…

12 05 2011

Afgelopen week was ik in Amsterdam. Mensen mensen, wat een mensen!  Grote en kleine, lichte en donkere, oude en jonge mensen. Vanaf een terras kun je dat zo mooi aanschouwen. Natuurlijk lukt dat niet zonder ‘kleur- en stijl ogen’ en dus zie je  veel verscheidenheid, zonder daar direct een oordeel over te vellen, maar wel met verbazing en aandacht. In de trein had ik een artikeltje gelezen over hoe de gemiddelde Nederlandse vrouw zich kleedt. Daarin stond dat 80% van de vrouwen helemaal niet modebewust is en dus maar wat doet…  Is dat een probleem?

» Lees meer
---------

Schoonmaak…

01 04 2011

Het is lente! De zon laat zich steeds meer zien. Je ziet dat iedereen er van geniet.  De ramen en deuren gaan weer open. Een frisse wind waait door het huis.  En natuurlijk! De nieuwe voorjaarsmode lonkt! Weg met de donkere, dikke kleding. We hebben zin in licht en luchtigheid!

» Lees meer
---------

Grijze duif…

01 03 2011

Daar zit ze. Tevreden koerend bij ons op het straatje. Rustig rondstappend,  knikkend met het kleine kopje. De veertjes rond het nekje hebben  verschillende kleuren, mooi in elkaar overlopend. Te vergelijken met petroleum in een waterplas. Zacht, maar onmiskenbaar mooi en vredig.

» Lees meer
---------

Presentatie Vrouwen van Nu in Ferwerd

17 02 2011

Op 15 februari werd er door de Bond van Plattelands Vrouwen een avond georganiseerd voor haar leden. Op deze avond mocht ik een presentatie houden over Kleur en Stijl. Hierbij een klein verslag en wat foto’s van de avond.

» Lees meer
---------

Korte kleuradviezen in Stiens

31 01 2011

In de afgelopen weken heb ik korte kleuradviezen gegeven in een aantal kledingwinkels en bij kapsalon Restyle  in Stiens. Voor een klein prijsje kon je een koel/warm advies krijgen.

» Lees meer
---------

Kijken!

29 01 2011

Vol verwachting klik  ik op de link die mij op een van de nieuw gemaakte pagina’s  van mijn website brengt. Wat zou er te vinden zijn? Veel veranderingen? En zoals ik het had gevraagd? 

» Lees meer
---------