Blog en nieuws

Romantisch

DSC_1389

 

 

De telefoon… ‘Kun jij iets voor mij doen? Ik ben een vrouw van middelbare leeftijd en  ik ben heel lelijk. Ik heb bijvoorbeeld zulk lelijk haar, dat ik overweeg om een pruik te nemen. Misschien kun jij mij hier advies over geven…?’  Soms zou je wensen dat je direct kon zien wie je aan de lijn hebt, maar dat is nou eenmaal niet zo. We maken een afspraak voor kleur- en stijladvies en in de paar weken die daar aan vooraf gaan word ik gaandeweg zenuwachtiger. Wat voor verschrikkelijke vrouw  zal er straks voor de deur staan en kan ik haar ècht wel helpen?

Op de dag van onze afspraak gaat de bel en open ik de deur voor een vrouw die inderdaad de middelbare leeftijd heeft, maar verder kan ik geen van alle omschrijvingen die ze over zichzelf heeft gedaan herkennen. Wat is hier aan de hand? Gewapend met een kop koffie gaan we in gesprek.

Haar haren zijn springerig en hebben de neiging om te krullen. Nee, die haren vallen niet zondermeer sluik langs haar gezicht. Maar…moet dat dan? Of mogen die krullen misschien wat meer geaccentueerd worden… Haar gezicht is rond, haar ogen zijn ook rond en prachtig groot. Ze heeft zich mooi opgemaakt en ziet er heel verzorgd uit. Haar mooie volle lippen laten een verlegen glimlach zien. ‘Ik ben heel lelijk’? Heb ik dat echt wel goed gehoord? Ons gesprek gaat verder; ‘Zie je wel dat ik een lelijke lichaamsvorm heb? Mij staat niets mooi. Wat voor kleding past nou bij mij!?’

Ik zie iets anders dan zij. Hoe kan dat toch! Geen enkele vrouw die voor de spiegel staat kan objectief naar zichzelf kijken. Altijd is er iets wat volgens haar niet deugt. Ook deze vrouw kan feilloos opnoemen wat er niet goed is aan haar lichaam. Borsten te groot, buik te dik, billen te rond, benen te kort en ga zo maar door. ‘En die mooie taille?’ vraag ik. ; ‘O nou ja, die taille, die heb ik wel, maar wat heb je daar aan!?’

Aan de hand van de verschillende lichaamsvormen van vrouwen laat ik zien dat haar lichaam overduidelijk romantische kenmerken heeft en dat er echt niks mis is met haar. We gaan de kenmerken langs en ze wordt bevestigd èn gecorrigeerd in wat ze ziet. Daarna zoeken we samen naar de beste kleedstijl van dit lichaam. Ik laat haar zien hoe ze zich mooi kan kleden door dingen te accentueren of te verdoezelen, welke stoffen  en motieven mooi zijn om toe te passen in haar kleding en langzaamaan komen we verder in het proces. Het leren kennen van de verschillende figuurvormen en de stijlen die daar bij passen zijn een prachtige eye-opener. Niet het afkeuren van haar lichaam is wat deze vrouw nodig heeft, maar juist het op waarde schatten er van!

Na een paar uren van samen zoeken en leren zien, neemt ze met drie dikke zoenen afscheid. Ze kan weer verder! Het idee van de pruik zal niet uitgevoerd worden en de eigenwaarde van deze vrouw heeft een flinke boost gekregen. Hoe zenuwachtig kun je zijn voor een bezoek en hoe verrassend mooi kan het uitpakken!