Blog en nieuws

Sportief

Bij het zoeken naar iemands kleedstijl merk je dat die veel te maken heeft met de lichaamsvorm. Zo onderscheiden we in de stijlanalyse onder andere sportieve- , klassieke, expressieve en romantische types. Ook als je op internet gaat zoeken kun je veel over de verschillende lichaamsvormen en kleedstijlen vinden. Wat het ingewikkeld maakt, is dat bijna niemand aan de kenmerken van één bepaalde lichaamsvorm of stijltype voldoet. Toch is het handig om wat meer te weten over wat iemand ‘tekent’. Daarom in deze blog wat meer over het sportieve type.

Het sportieve type is een vrouw die groter is dan 1.73. Haar schouders zijn breder dan de heupen en de lichaamsbouw is atletisch. Er is geen uitgesproken taille en de lichaamslijnen zijn recht. Ook het gezicht heeft rechte vormen. Dit type vrouw maakt een sportieve indruk en haar stijl is ongecompliceerd en comfortabel. Met stip op het lijstje van het sportieve type staat, dat kleding lekker moet zitten! Dit is zo belangrijk dat alle andere mode-ideeën en -regels daaraan ondergeschikt zijn. De sportieve vrouw houdt verder van bescheiden make-up en een gemakkelijk kapsel.

Heel kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat het sportieve type het liefst in een joggingpak loopt. Maar iedereen voelt wel aan dat je met een joggingpak niet altijd uit de voeten kunt. Daarom is het voor het sportieve type handig om ook een beetje van een andere kleedstijl te kiezen. Bij een stijladvies ga je samen op zoek naar hoofdstijl en bijstijl. Een superleuke en interessante zoektocht die je samen aangaat en die een paar uur in beslag neemt. Juist omdat vrijwel niemand in één ‘stijlhokje’ past, ga je iemands unieke stijl ontdekken. Die kleedstijl is meer dan de kenmerken die je er over vinden kunt! Het laat zien hoe speciaal en bijzonder iedere vrouw is.

Wat erg helpt bij het zoeken naar iemands stijl, is een moodboard. Dit kun je maken door uit een stapel tijdschriften plaatjes en woorden te knippen die je mooi vindt en die bij je passen. Het hoeven geen modeplaatjes te zijn, gewoon alles wat  je aanspreekt. Die plaatjes en teksten plak je vervolgens op een vel papier en dit in een korte tijd. Bij voorbeeld een half uurtje. Het is erg leuk om zo’n moodboard te analyseren. Het laat meer zien dan je denkt en geeft leuke aanknopingspunten om de stijlzoektocht aan te gaan.

Het is handig om je kleedstijl te weten, want het zorgt er voor dat je jezelf kunt laten zien. Jouw unieke persoonlijkheid komt tot uitdrukking in de kleding die je draagt. Het kennen van je eigen stijl zorgt ook voor tevredenheid. Iedereen is namelijk verschillend en je hoeft niet uit te stralen wat een ander mooi vindt. Weten wat jouw eigen stijl is zorgt er ook voor dat winkelen gemakkelijker wordt. Immers, al die winkels die kleding verkopen die niet bij jouw stijl passen, kun je overslaan.  Het aantal miskopen wordt absoluut minder. Een andere keer zal ik één van de andere stijltypes toelichten. Ik hoop dat je het sportieve type herkent als je haar tegen komt, of; misschien ben jij het? Veel plezier met jouw zoektocht!2016-02-02 eenvoud in kleur en stijl