Blog en nieuws

Een stijladvies, wat is dat eigenlijk…

Hallo xxxxx,

Dank je voor je mail. Het is goed dat je om uitleg vraagt, de website is wat dat betreft maar beperkt. Ik zal proberen je vragen te beantwoorden…
In de twee uur (die overigens meestal twee├źnhalf uur wordt) wil ik je eerst een klein beetje leren kennen. Wie ben je, wat doe je eventueel voor werk, wat is je levenssituatie en dergelijke. Zo probeer ik een beeld te krijgen van wie en wat jouw persoonlijkheid is. Als ik daar wat kijk op krijg, kan ik beter begrijpen wat jij nodig hebt en antwoord geven op jouw vragen.
Daarna gaan we samen verschillende kledingstijlen na. Houd jij bijv. van romantische kleding, of van van klassieke kleding, of…. Als we daar samen achter zijn gekomen, gaan we kijken hoe we jouw stijl kunnen gebruiken voor jouw lichaamsvormen. Niet iedereen kan alles zomaar dragen… Ik vraag je om kleding aan te doen waarbij ik je lichaamsvormen kan zien, je hoeft je dus niet uit te kleden bij mij… Je krijgt dan tips en trucs om jouw stijl, met jouw lichaamsvormen te gebruiken. Wat je mooi vindt aan jezelf gaan we accentueren, wat je wat minder vindt aan jezelf gaan we verdoezelen. Dit heeft te maken met zichtlijnen en vlakverdeling.
Het is erg moeilijk voor ‘ons vrouwen’ om objectief en niet oordelend naar onszelf te kijken, daarom kan het zo goed zijn dat een onbekende eens samen met jou naar je kijkt.
Omdat het heel veel informatie is, maak ik gebruik van een stijlboek. Dit is een map op A-5 formaat, met mooi gekleurd stevig papier, waarin alle stijlen beschreven worden en waarin heel veel kledingstukken staan, die voor jou worden aangekruist of juist niet. Het wordt dus een naslagwerk voor jezelf, dat je er – vooral eerst- steeds weer bij kunt pakken als geheugensteun. Er staan ook veel algemene dingen in over lichaamsvormen en -problemen.
Een stijladvies is een waardevol cadeau voor jezelf, waar je je leven lang plezier van hebt, omdat je gaat begrijpen wat er gebeurt als je bepaalde kleding draagt. Natuurlijk kan in de loop van de jaren je smaak veranderen of je levenssituatie vragen om andere keuzes, maar ook dan zul je nog steeds je winst kunnen doen met wat je tijdens een stijladvies hebt ‘geleerd’.
Ik hoop dat je vragen zo beantwoord zijn! Als dat niet zo is, vraag dan gerust verder. Mailen is daarvoor een mooie manier.
Hartelijke groet, Aty Elzinga.