Blog en nieuws

Koninklijk

We genieten van een prachtige dag aan de Biggesee in het mooie Sauerland in Duitsland. Het weer is schitterend, het uitzicht adembenemend. Het water ligt er rimpelloos bij en weerspiegelt de overkant met zijn prachtige bomen in alle mogelijke kleurschakeringen. Wat is het hier mooi!

Voor ons zwemt een enorme zwaan,  wit als sneeuw en  trots als een koningin. Zij zwemt op haar  gemakje door het water en kijkt beheerst om zich heen. Plotseling een behoorlijk lawaai… de dame begint zo vanuit de zwemstand op te stijgen om vervolgens met haar enorme vleugels wijd uitgespreid een rondje over het meer te vliegen. We kijken vol eerbied naar dit geweldige natuurspektakel van zo dichtbij.  Precies waar ze begonnen is landt ze weer in het water en vervolgt haar gang. Is dit haar koninklijke dagelijkse ochtendgymnastiek?

Wat is er nu zo mooi aan deze vogel? Is het haar waardigheid? Is het haar vorm? Is het haar uitstraling , haar eenvoud? Misschien is het dat allemaal tegelijk en zijn we daardoor zo onder de indruk van haar. Haar hals heeft een sierlijke vorm, haar houding is rustig maar schept wel afstand. Kleurrijk is ze helemaal niet, maar haar wit is wel stralend!

Niets hoeft deze watervogel te doen, dan zichzelf te zijn en wij mogen er zomaar van genieten! En ja, je snapt het al; ook wij kunnen die koninklijke waardigheid uitstralen. Gewoon, bijzonder, door te zijn wie we zijn. Door te beseffen dat het goed is zoals je bent.