Blog en nieuws

Duurzaam…

Vorige week bezocht ik een avond van het Vrouwennetwerk Friesland. Dit zijn inspirerende avonden voor vrouwen die een bedrijf hebben. Er is gelegenheid voor onderling ontmoeten en contacten leggen, maar ook om gezellig met elkaar te eten. Bovendien zorgt de organisatie voor een  spreekster die een interessant onderwerp inleidt.  Kortom; leuke  en leerzame avonden. 

Afgelopen week was het onderwerp ‘De occupybeweging’.  Alhoewel ik op de voet probeer te volgen wat deze beweging wil, staat het me tot op de dag van vandaag nog niet helder voor ogen. Het is duidelijk dat ons land op dit moment in een crisis verkeert. Occupy wijdt deze crisis aan de hebzucht van Wall Street en andere grote financiële instellingen. De wereld moet veranderen….maar hoe? Ook de occupyers hebben daar geen pasklaar antwoord op…dit maakt mij op z’n minst gezegd, sceptisch.

Moet alles dan maar blijven zoals het is? Of kunnen wij, ieder op ons eigen plekje,  verschil maken? Het is goed hier eens over na te denken en eens bij jezelf te rade te gaan; ben ik tevreden? Is goed, goed genoeg? Of voert meer, meer, meer, de boventoon in mijn leven…

Al langere tijd denk ik hierover na in verband met kleur- en stijl. Een kleur- of stijladvies is best een ‘luxe artikel’ waar je natuurlijk ook zonder kunt en bovendien kan niet iedereen het zich zomaar veroorloven. Heb ik dus een verkeerd vak gekozen? Ik kom steeds meer tot de conclusie dat dit niet het geval is! En waarom niet? Ik denk, dat je door te kiezen voor een kleur- of stijladvies, jezelf kunt behoeden voor het kopen van allerlei kledingstukken die je vervolgens in de kast laat liggen, omdat ze je niet mooi staan of omdat je je er niet prettig in voelt.  Een goed advies helpt je om tot een goede basisgarderobe te komen, waar je langere tijd mee kunt doen. Het bespaart je miskopen en zorgt er voor dat je steeds kunt kopen wat je echt nog nodig hebt, of datgene aan te schaffen wat een goede aanvulling voor je is. Zo kan een kleur- of stijladvies een duurzaam effect hebben op je kledingaankopen en het gebruik van de kleding die je hebt.

Is dat misschien een begin van die betere wereld?