Blog en nieuws

Zwart jurkje…

Het is weer zover. Sinterklaas is amper verdwenen of we worden bedolven onder de kerstfolders. Iedere ondernemer doet zijn best om ons toch vooral heel veel aan te laten schaffen. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om al die reclame door te snuffelen. Vervolgens leg ik de folders tevreden aan de kant en besluit ik er niets mee te doen. De stapel verhuist daarna naar de papierbak om vervolgens nog een paar centen op te brengen voor goede doelen.

De leukste folders vind ik die van de kledingzaken. Dat is logisch als je dol bent op kleur en stijl van kleding. Maar de folders met mode hebben wel iets bijzonders in deze tijd… de kleding is namelijk vooral ZWART!  Zwart staat voor chic, stijlvol en netjes. Zwart kleedt af, is veilig enz. enz. Volgens de bladen is een zwart jurkje een onmisbaar item in je garderobekast. Nu is het waar, dat zwart chic, stijlvol, netjes en veilig is, maar vind je het ook mooi? En past het bij jou? Wat vind jij van dat zwarte jurkje? Is het aanwezig in jouw kast? En gebruik je het ook? Of alleen met Kerst? Ik ben benieuwd! Zwart is namelijk best een moeilijke kleur, – is het eigenlijk wel een kleur?- die niet veel mensen mooi staat. Kijk  maar eens goed. Bij veel mensen zorgt zwart voor beter zichtbare lijntjes en maakt het de huid valer. Zwart vraagt om kleur! Kleur maakt zwart voor iedereen draagbaar. Maak je dus geen zorgen. Met een mooie sjaal of ketting haal je de hardheid van zwart weg en maak je het geheel tot jouw stijl. Dan is dat  jurkje nog even chic en stijlvol, maar staat het mooier en zul je er meer plezier van hebben. Met een lekker dik vest kun je het zwarte jurkje trouwens nog veel langer dragen dan alleen met de kerstdagen en zo kun je de reclamefolders weer mooi bij het oud papier leggen…

Voor een feestelijke dag is het een goed idee om je outfit af te maken met een mooie make-up. Naast een goede foundation kunnen de ogen wat extra aandacht krijgen. Door de kleuren van kerst, goud en zilver, ook in de oogmake-up te verwerken, ontstaat een prachtig plaatje. Goud kleurt prachtig bij warme pigmenten in de huid en zilver staat erg mooi bij de koelere huidtinten. Wanneer je ogen extra aandacht krijgen is het mooi om je lippen in een vrij neutrale tint te kleuren. Natuurlijk gebruik je alleen make-up als dat bij jouw eigen unieke stijl past. Laat je door niemand de wet voorschrijven wat dat betreft!!

Vanaf deze plaats wens ik alle lezers hele fijne Kerstdagen! Het feest van de geboorte van Jezus verdient het om gevierd te worden!! Dat mag ook aan jouw kleding te zien zijn!