Blog en nieuws

Vakantie.

We zijn weer thuis en hebben  genoten van de vakantie. We waren dicht bij huis, in zuidwest Friesland en wel in Heeg! Bij Heeg kun je kamperen en zeilen! Dat  hebben we gedaan. Drie weken lang hebben we regen en wind getrotseerd, ook af en toe van de zon genoten en fantastisch gezeild! Van het ene dorpje naar het andere, of zomaar over het grote Heegermeer, de Fluessen en weer terug. Wat een vrijheid ervaar je op het water. Los van iedereen en alles, alleen afhankelijk van de wind. Drie weken lang was dat wel het belangrijkste om over na te denken; kunnen we vandaag naar Langweer, of zullen we naar Koudum…

De goede voornemens om een leuke column te verzinnen verbleekten elke dag verder, tot ze hier, thuis, weer in gedachten kwamen. Drie weken lang de tijd gehad om de meest originele blog te verzinnen van het jaar en niks van terecht gekomen…

Natuurlijk zou ik een heel verhaal kunnen schrijven over de stijl van de mensen op het water… De zogenaamde maritieme stijl. Maar dat die stijl betekent dat je blauwwitte kleding draagt, met het kraagje omhoog, weet iedereen.  Bovendien  zie je dat helemaal niet zo vaak op de Friese meren. Dat is meer iets voor de mensen op de grote jachten in de dure havens. Nee, op de meren zie je vooral veel mensen die ongelofelijk plezier hebben in het  ‘op het water zijn’. Hoe dan ook! Of het nu  in een open zeilbootje of op een kajuitzeiljacht is, klein of wat groter, een motorkruisertje of een rubberbootje, alles mag en kan!   En wat je aan hebt? Wat kan iedereen het schelen. Het is vakantie en dan maakt het allemaal even niet zo veel  uit. Als je maar een zwemvest hebt! En die zijn ‘stylisch verantwoord’…. Dan maar schrijven over ‘hoe moeilijk  het dit jaar was om dróóg te blijven?’  Daarvoor zijn prachtige pakken tegenwoordig. Maar stijlvol…? As kleur- en stijlconsultant is het gewoon het handigst je er lekker in te verstoppen! Rits omhoog, capuchon over je hoofd en weg ben je!  Niemand die je óóit herkent!

Nee, als we het hebben over de stijl van mensen op het water moet het maar gaan over het vriendelijke zwaaien naar elkaar. Even de hand omhoog als je elkaar passeert. Zullen we dat nu we thuis zijn eens op het vasteland proberen? Of wordt mode nu  weer belangrijker als vriendelijkheid… Ik stel voor dat we doorgaan met kleur en stijl en vriendelijkheid, beide!