Blog en nieuws

Mensen…

Afgelopen week was ik in Amsterdam. Mensen mensen, wat een mensen!  Grote en kleine, lichte en donkere, oude en jonge mensen. Vanaf een terras kun je dat zo mooi aanschouwen. Natuurlijk lukt dat niet zonder ‘kleur- en stijl ogen’ en dus zie je  veel verscheidenheid, zonder daar direct een oordeel over te vellen, maar wel met verbazing en aandacht. In de trein had ik een artikeltje gelezen over hoe de gemiddelde Nederlandse vrouw zich kleedt. Daarin stond dat 80% van de vrouwen helemaal niet modebewust is en dus maar wat doet…  Is dat een probleem? Welnee, er zijn belangrijker dingen te bedenken. Dat maakt mode, kleding, kleur en stijl zo relatief. Het is belangrijker dat we in een land leven waarin we ons mogen kleden zoals we dat willen. Het is belangrijker dat we gezond zijn dan hoe we er uit zien. Het is belangrijker dat we gelukkig zijn dan wat voor kleren we dragen. Het is belangrijker dat we genoeg geld hebben om van te leven dan geen geld te hebben voor mode.

En toch; het is fijn om te beseffen dat het goed is zoals je bent; dat je tevreden met jezelf mag zijn en dat je dat ook uitstraalt in je kleding. Dat je je representatief kunt kleden. Dat je soms gewoon ‘mooi’ mag zijn.  Dat je het ècht waard bent.  Rond kijkend in Amsterdam besef je als kleur- en stijlconsulent dat er nog veel werk aan de winkel is. Een beetje hulp zou voor veel mensen wel eens heel fijn kunnen zijn.

Want advies krijgen betekent niet dat je bij die 20% modebewuste vrouwen moet gaan horen, maar wel dat je veel meer zelfvertrouwen krijgt en dat dus ook gaat uitstralen. Overdreven druk zijn met mode, hoeft helemaal niet.  ‘Gewoon mooi’ is  helemaal prima!

Moet ik misschien nog maar eens reclame gaan maken  in Amsterdam? Of gewoon maar híer doorgaan….