Blog en nieuws

Grijze duif…

Daar zit ze. Tevreden koerend bij ons op het straatje. Rustig rondstappend,  knikkend met het kleine kopje. De veertjes rond het nekje hebben  verschillende kleuren, mooi in elkaar overlopend. Te vergelijken met petroleum in een waterplas. Zacht, maar onmiskenbaar mooi en vredig.

Een grijze duif…. In ons taalgebruik niet zo’n complimenterende uitdrukking. Klinkt als; afgedaan, saai, niet interessant. Een grijze duif, dat wil je niet zijn. Toch? Maar kijk nou eens goed! Zie eens wat een tevreden rust die vogel uitstraalt. Zo mooi en liefelijk.

Zijn ‘grijze duiven’ in onze mensenwereld ook zo tevreden, mooi en liefelijk? Wie zal het zeggen. Voor ieder mens zal het antwoord verschillend zijn. Maar bijna zeker is wel, dat de ‘grijzen’ onder ons een zekere wijsheid uitstralen die te zien is in het uiterlijk. Een mooi, doorleefd, wijs en rustig gezicht, wat daardoor ‘stralend’ is. Grijs saai? Niet als je goed kijkt! Gemis aan kleur? Daar valt wat aan te doen. Niet eens zozeer door het verven van het haar, – dat kan natuurlijk ook-  maar meer door  kleding in de kleuren die bij iemand passen. En wat past dan? De stadsduif en de houtduif zijn heel koelgrijs, terwijl de tortelduif veel meer zandgrijs is. Net als bij de duiven is er bij mensen veel verschillend grijs. Goed kijken dus! Moeten de kleuren koel, of juist warm zijn…. Leuk om uit te zoeken!

Laat niemand zomaar roepen dat grijs ‘saai’ is! Grijsheid is een sierlijke kroon, die met ere gedragen kan worden!! Het ‘binnenste’ mag je aan de ‘buitenkant’ zien!!